Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Авторські в’язані іграшки та ляльки»


В рамках роботи літнього читального залу в міському сквері імені Тараса Шевченка проведено майстер-клас «Авторські в’язані іграшки та ляльки», приурочений до Всесвітнього дня в’язання на публіці.

В рамках заходу усі бажаючі мали можливість самостійно долучитися до мистецтва в’язання, ознайомитися з готовими роботами користувачів бібліотеки, переглянути фотовиставку робіт, освоїти нові техніки в’язання за допомогою сучасної літератури, яка представлена на книжковій виставці «В’язання на спицях та крючком».

Майстрині Олена Попик, Ольга Василюк, Лідія Міль, Галина Голдаковська, Валентина Дощук, учасниці секційних занять з рукоділля, охоче ділилися своїми навиками в’язання, надавали консультації з різних технік виконання робіт та презентували свої вироби.

В’язання — цікаве й досить нескладне заняття, що дає змогу реалізувати творчі ідеї, сформувати власний стиль, виготовити оригінальні подарунки, заощадити кошти під час оновлення гардероба. Багато речей стануть виразнішими та яскравішими, якщо їх оздобити в’язанням. Це може стати навіть новим напрямом дизайну.

Довідково:

Всесвітній день в'язання на публіці (англ. World Wide Knit in Public Day) – це неформальне міжнародне свято, що відзначається щорічно в другу суботу червня. Його засновницею стала парижанка Даніель Лендес, яка в 2005 році вирішила розвіяти нудьгу та організувала в Парижі акцію в’язання в публічному місці. З тих пір запеклі в’язальниці з різних країн збираються в цей день для того, щоб похвалитися своєю майстерністю та просто цікаво провести час, показати свої навики публіці та поділитися досвідом з однодумцями. В цей день майстрині в’язання мають змогу налагодити контакти, навчитися нових секретів ремесла та зв’язати багато цінних речей для гардеробу своїх близьких. Родзинкою таких днів є майстер-класи для новачків, які проводять досвідчені в’язальниці. Таким чином, це прекрасне хобі зацікавлює все нових і нових прихильників.

Традиції свята дуже прості. В цей день в різних містах світу, в тому числі і України, любителі в’язання збираються в якомусь затишному місті на свіжому повітрі, щоб разом зайнятися своєю улюбленою справою.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com