Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Його благословила доля славою святою


У кожного народу є визначні постаті – світочі й провідники нації. Ми, українці, маємо Тараса Шевченка – геніального поета, патріота, пророка, художника, духовного батька.

З нагоди 158-х роковин з дня перепоховання великого пророка у бібліотеці відбулася година-присвята «Його благословила доля славою святою».

У заході взяли участь: Віталій Міхалевський – поет-романтик, голова обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка; Михайло Цимбалюк – письменник, журналіст, голова Хмельницького районного осередку «Просвіта» ім. Т. Шевченка; Таїсія Коваль – старший викладач кафедри української філології Хмельницького національного університету, керівник студентського театру «Глорія».

Тарас Шевченко – наша національна гордість і наша національна совість. За своє коротке життя він зробив для України так багато, що понині скарби Тарасового серця розкриваються поступово, понині він не пізнаний до кінця. Кожна грань Тарасового життя яскрава і незбагненна.

У виконанні студентського театру «Глорія» звучали вірші Т. Шевченка, музичні твори за його поезіями та уривки з творів поета. Присутні змогли доторкнутися душею до палкого й нескореного серця поета. А пісні, які вони послухали, вже майже два століття співає український народ та продовжуватиме співати й надалі.

Під час заходу презентовано книжково-ілюстративну виставку «Єднаймо душі словом Кобзаря».






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com