Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Ми пам’ятаємо! Ми сильні!


Щорічно у третю неділю травня українська громадськість відзначає День пам’яті жертв політичних репресій. Державний терор та репресивні заходи за політичною ознакою в Україні тривали з 1918 і до сер. 1980-х рр. Терор носив цілеспрямований, організований характер, уразив практично всі верстви української нації – інтелігенцію, військовиків, політиків, діячів церкви, культури та мистецтва, та найбільше вдарив по селянству.

З метою вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, у бібліотеці експонується виставка «Ми пам’ятаємо! Ми сильні!».

Представлені книги містять нариси, історичні документи, спогади, праці істориків, в яких розкриваються масові політичні репресії в Україні. Серед друкованих видань: «З часів неволі» Левка Лук’яненка; «Репресивно-каральна система в Україні 1917-1953» (у двох книгах) Івана Біласа; «Україна. Загартована болем. Тисяча років самотності» Олега Криштопи та Андрія Охрімовича; «Щоденник репресованого краскома» Олександра Шарова; «Розстрільний календар» Олени Герасим’юк; «Україна в добу «Великого терору»»; «Пам’ятаймо!» Лук’яна Вардзарука та ін.

Книжкова виставка діятиме до 23 травня.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com