Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Виготовлення символу «Мак пам`яті»


Напередодні Дня пам’яті та примирення в бібліотеці для користувачів та членів сімейного клубу толерантності «Разом» для внутрішньо переміщених осіб проведено майстер-клас із виготовлення пам’ятного символу «Мак пам’яті».

В українській міфології мак має дуже багато значень. Це символ сонця, безкінечності буття й життєвої скороминущості, пишної краси, волі, гордості, сну, отрути, оберегу від нечистої сили, а також хлопця-козака, крові, смерті. Квітка часто згадується в українських народних піснях та думах, особливо козацької доби. Образ маку нерідко символізує козака, що героїчно загинув, боронячи Україну.

Червоний мак – символ пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни та гине на сході України у боротьбі за незалежність. Вперше його було використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. Вдягаючи маковий квіт, люди вшановують пам’ять полеглих героїв!

Учасники майстер-класу виготовляли квіти з червоного та чорного фетру, уважно слухали розповідь про ідею створення та значення червоного маку, який є символом пам’яті жертв війни. Працюючи над виготовленням квітки кожен учасник вкладав у неї часточку своєї душі.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com