Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Місце бібліотеки в об’єднаній територіальній громаді: виклики та перспективи


З 15 по 17 квітня проведено обласний семінар для завідуючих опорними бібліотеками об’єднаних територіальних громад Хмельниччини на тему:«Місце бібліотеки в об’єднаній територіальній громаді: виклики та перспективи».

У відкритті семінару взяли участь: голова Хмельницької обласної організації профспілки працівників культури Луценко М.О., заступник начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Хмельницькій області Паюк С.В., голова обласного відділення Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація» Синиця Н.М., директори обласних бібліотек Чабан К.А. та Черноус В.Ю.

Упродовж 3 днів на базі обласної універсальної наукової бібліотеки фахівцями обласних бібліотек надані консультації, проведені презентації та тренінги з питань організації сучасних бібліотечних послуг, поповнення, зберігання та розкриття бібліотечного фонду, правової, бібліографічної роботи, обліку та звітності, залучення позабюджетного фінансування та грантових програм, медійної грамотності та співпраці з громадськими організаціями, завдань бібліотеки в адміністративній та медичній реформах. Обговорено соціальні нормативи забезпечення публічними бібліотеками населення України та моделі бібліотечного обслуговування в ОТГ, досвід бібліотек Хмельниччини та проблеми, намічено шляхи їх вирішення та співпраці на інформаційних електронних платформах.

На базі бібліотеки Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту відбулись презентація книги С. Старостіної «Ти – Герой України!», театралізована екскурсія бібліотекою та автоматизовані технології бібліотечного обслуговування. Учасникам подаровано книги з автографом.

Надання правової допомоги мешканцям громад через сервіси публічних бібліотек, зокрема за допомогою скайп-консультацій були темою виступів заступника начальника відділу Центру вторинної правової допомоги О.Чорної та адвоката Р.Матущак.

В рамках ХІІІ обласного форуму «Книжкова весна на Хмельниччині» бібліотекарі познайомились з новинками видавничої продукції та книгами обласного читацького рейтингу, подільськими письменниками, краєзнавцями, науковцями та місцевими видавцями.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com