Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Слоуфуд в бібліотеці


В рамках роботи Бібліокафе проведено інформаційну годину «Слоуфуд в бібліотеці» до Всесвітнього дня здоров’я.

Мета заходу: зосередити увагу користувачів на основних проблемах, пов’язаних зі здоров’ям населення; за допомогою літератури виробничої тематики розкрити шляхи згуртування ентузіастів, які виробляють, трансформують та розподіляють продукти харчування відповідно до принципів екологічної стійкості та підтримки традиційних знань.

Під час заходу презентовано книжково-ілюстративну виставку «Здорова їжа», яка свідчить про те, що кожен має право на добру, чисту та чесну їжу. Добра їжа означає якісний продукт з повним смаком; чиста їжа – природність у виробництві та транспортуванні товару; чесна їжа – адекватне ціноутворення та піклування як про споживачів, так і про виробників.

Довідково:

Слоуфуд (англ. slow «повільний» і food «їжа») – це анти-споживацький рух, що сприяє місцевим продуктам та традиційній їжі. Був заснований Карло Петріні в Італії в 1986 році та поширився по всьому світу. Позиціонується як альтернатива швидкому харчуванню, прагне зберегти традиційну та регіональну гастрономічну культуру та заохочує розведення сільськогосподарських рослин, насіння та худоби, характерних для місцевої екосистеми та спрямований проти глобалізації сільськогосподарської продукції.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com