Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Повернутись, щоб жити у серцях


До 205-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка в бібліотеці відбувся літературний вечір «Повернутись, щоб жити у серцях».

Під час заходу учні старших класів Хмельницької СЗОШ № 6 ознайомилися із життєвим шляхом Великого Кобзаря переглянувши документальну відеострічку «Тарас Шевченко».

Заглибитись в духовну спадщину письменника, відчути його невмирущі слова та актуальність творчості в наші дні, допомогли письменники, Члени національної спілки письменників України, лауреати обласної премії імені Т.Г. Шевченка Віталій Мацько та Ніна Шмурікова. Вони зупинилися на періоді перебування Великого Кобзаря на Хмельниччині, декламували власні вірші та ознайомили присутніх з історією встановлення пам’ятника Т.Г. Шевченку у м. Хмельницькому.

«Життя і творчість Тараса Шевченка присвячені українському народу. Він пробудив нашу націю зі сну рабства, закликав до боротьби за волю. Тарас Григорович мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою» - наголосив Віталій Петрович Мацько.

Увазі присутніх було підготовлено та презентовано книжкову виставку «Тарас Шевченко – гордість нації, символ України».



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com