Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Цей мудрий і загадковий Шолом-Алейхем


До 160-річчя з дня народження Шолом-Алейхема, класика єврейської літератури, презентовано книжкову виставку «Життя щасливої людини».

Глибока людяність, невичерпний гумор, знання національного єврейського характеру, народної мудрості – все це складає образ письменника і людини Шолом-Алейхема, якого і дотепер люблять і шанують в усьому світі.

Перші його публікації з'явилися у єврейській періодиці мовою ідиш. А вже вірші та оповідання публікувались мовою іврит. З-під його пера вийшли десять романів, двадцять п'єс, сотні повістей, оповідань, статей. У його манері - сідати за письмовий стіл тоді, коли образи, сюжети, епізоди нуртують у його уяві. Його легко читати, а багатьом здавалося, що й писав він легко.

Користувачі бібліотеки мають змогу ознайомитись з літературними досягненнями письменника, цікавими фактами життєвого шляху та маловідомими рисами характеру. Кожен зможе побачити та відчути, що творчість Шолом – Алейхема розмаїта й багатогранна, відкрити для себе його майстерність, яка забарвлена українським колоритом. Кожне покоління по-своєму сприймає його героїв і робить свої висновки, тому твори письменника дають поштовх для власних творчих пошуків. Його не можна уявити без України, як не можна уявити й Україну без цього автора. Це є знаком нерозривності життя двох народів — українського та єврейського,— їхньої спільної долі й спільної боротьби за добробут та щастя.

Читаймо і пізнаваймо світ, яким його відтворив класик єврейської літератури, наш співвітчизник Шолом-Алейхем: мир вам!



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com