Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Разом і до кінця. Від Майдану до АТО


П’ять років тому розпочалась Революція Гідності, яка дала старт перетворенням країни, згуртувала свідомих, зрілих громадян, знову навчивши нас любити Україну, вірити в неї.

До річниці подій на Майдані в бібліотеці відбулася презентація фотовиставки «Разом і до кінця. Від Майдану до АТО» для учнівської молоді НВК № 7 та профтехучилищ міста.

Творчих людей важко об’єднати, але на Майдані люди змогли згуртуватися навколо ідеї… своєї ідеї! В одному проекті об’єдналися вісім фотографів України з Києва, Рівного, Хмельницького та Кам'янець-Подільського.

Фотомитці показали, що відбувалося не тільки у столиці на майдані Незалежності, але й в «невеличких» та не менш значущих містах України – Рівному, Хмельницькому та Кам’янці-Подільському.

Під час презентації присутні поринули у атмосферу подій грудня 2013 р. та зимового періоду 2014 р., згадали факти і події, що завмерли на світлинах, подивилися в обличчя людей – учасників Майдану.

Фотохудожники, що взяли участь у заході, Сергій Аніськов (член Національної спілки фотохудожників України, куратор фотовиставки, фотомитець, громадський діяч); Анатолій Іванов (член Національної спілки фотохудожників України, голова Хмельницького обласного осередку Національної спілки фотохудожників України, співробітник Хмельницького обласного художнього музею, викладач в Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва); Сергій Зисько (член Національної спілки фотохудожників України, автор персональних виставок) ознайомили з історією світлин, розповіли про фото людей, на яких навіки збереглись усміхнені обличчя, і біль, і самоповага, і патріотизм, і неймовірна енергія.

Сьогодні ми рухаємось вперед, але пам'ятаємо тих, хто заплатив власним життям, давши нам цей шанс.

На виставці представлено 18 світлин, які можна переглянути у відділі мистецтв до 20 березня 2019 року.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com