Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Вас пам'ятає батьківська земля


До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-річчя з дня виведення військ з Афганістану відбувся урок мужності.

Правда про Афганську війну… Вона гірка. 15 лютого 1989 року для багатьох став днем, коли скінчився рахунок втратам наших солдатів, службовців. Важкий, сумний підсумок. Багато матерів і батьків не дочекалися своїх синів та дочок.

30 років, що пройшли, об'єднали колишніх бійців-інтернаціоналістів у одну родину, де біль одного віддається болем в інших, а радість стає загальним почуттям.

Вшановують в Україні і всіх тих, хто брав участь в інших війнах. Відповідний статус сьогодні мають близько 20 тисяч військовослужбовців, які виконували інтернаціональний обов’язок у Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, на Кубі та в багатьох інших «гарячих точках».

Гостем заходу був Босак Сергій Григорович – учасник бойових дій в афганській війні, заступник голови міської організації ветеранів Афганістану, волонтер, який розповів про своїх бойових побратимів, з якими служив в роки афганської війни.

В ході заходу демонструвалися документальні фільми «Афганістан болить в моїй душі…», «День в історії. СРСР завершив вивід військ з Афганістану», презентовано книжкову виставку «Були ми там, куди нас кликав час…».

Захід пройшов в атмосфері вдячності та поваги до тих, хто загинув, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані та на території інших країн. Хвилиною мовчання учні та всі присутні віддали шану загиблим.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com