Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Пізнаємо Китай разом!


Якщо традиційних українських свят вам було мало, то Новий рік можна зустріти ще раз! За китайським календарем. До слова, зустрічати будемо не 2019, а 4717 рік.

Чим відрізняється святкування і як підготуватися, щоб незабутньо зустріти рік Жовтої Земляної Свині – про все це мали змогу дізнатися учасники сімейного клубу толерантності «Разом». А ще в програмі: історія походження свята, смаколики з передбаченням, написання ієрогліфів та виставка періодичних видань.

Звичайно ж, почнемо з того, коли ж святкують цей Китайський Новий рік. Цьогорічне святкування розпочнеться 5 лютого і триватиме до 20 лютого.

Раніше святкування тривало цілий місяць, але в сучасному світі місяць вихідних це занадто, тому святкові дні дещо скоротили. Як і для наших предків, для китайців Новий рік пов'язаний з початком весни. З пробудженням природи і стартом посівних робіт. Вважається, що в Китайський Новий рік зима зустрічається з весною і починається новий відлік.

Для азіатського світу Новий рік - сімейне свято. Члени сім'ї з'їжджаються з різних куточків світу, щоб разом зустріти початок нового року. У Китаї Новий рік - свято світла. Люди запалюють ліхтарі та проходять вулицями міста, освітлюючи шлях новому року.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com