Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Краєзнавство в житті і творчості Василя Баженова


27 лютого відбувся науковий круглий стіл «Краєзнавство в житті і творчості Василя Баженова», приурочений до 102-ї річниці від дня народження відомого журналіста, письменника В.М. Баженова.

У заході взяли участь: представники управління культури, національностей, релігій та туризму обласної державної адміністрації, громадських спілок області, науковці, краєзнавці, письменники, курсанти Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького, студенти Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії та громадськість міста.

З вітальним словом до присутніх звернулася директор бібліотеки Катерина Чабан, яка привітала і представила всіх учасників наукового круглого столу. Під час круглого столу з доповідями про життя та діяльність письменника, краєзнавця Василя Баженова виступили Лев Баженов, професор, доктор історичних наук, голова обласної організації НСК України; Юрій Блажевич, доцент, голова Хмельницької міської організації НСК України; Олександр Григоренко, доктор історичних наук та інші.

В ході заходу відбулося урочисте вручення обласної літературно-краєзнавчої премії ім. Василя Баженова. Лауреатами премії 2018 року стали: Юрій Блажевич та Борис Кузіна. Присутні познайомились з творчим доробком лауреатів, які були представлені на книжковій виставці «Науково-краєзнавчі здобутки лауреатів премії ім. Василя Баженова».

Підведено підсумки І-го етапу обласного конкурсу військово-патріотичного спрямування «Разом з усім народом – молодь на захисті України», переможців відзначено грамотами фонду імені Василя Баженова.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com