Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Героїв Україна пам’ятає


20 лютого 2018 року у читальному залі відбувся урок мужності «Героїв Україна пам’ятає…» (до Дня Героїв Небесної Сотні).

Є в нашій історії імена, події, дати, які не втрачають своєї значущості з плином часу. Саме такою подією в становленні української державності є Революція Гідності та подвиг Героїв Небесної Сотні.

20 лютого виповнилося чотири роки з дня масової загибелі протестувальників на вул. Інститутській і Майдані Незалежності в Києві під час Революції Гідності. Цей день завершив триденне криваве протистояння силовиків і активістів, велика кількість яких загинула 18-20 лютого 2014 року. Згодом жертв протистояння почали називати Небесною Сотнею. За даними генпрокуратури, всього під час Революції Гідності постраждало 2, 5 тис. людей, 107 з них – загинули.

Згідно Указу Президента України від 11 лютого 2015 року № 69 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» щорічно 20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні. Майдан – це героїчне повстання народу проти тиранії. Відтоді минуло зовсім небагато часу, а здається пройшла ціла епоха. Так сильно змінилась країна, і так сильно змінився світ навколо нас. Біля сотні українців, які прагнули свободи і поваги до себе не хотіли миритися з владою, яка грубо потурала право на вільний вибір свого майбутнього, загинули від куль правоохоронців. Українська влада жорстоко розстріляла їх майбутнє, але їх подвиг змінив нас, наші погляди та ставлення до тих процесів, які сьогодні проходять в Україні.

У заході взяли участь: Віталій Кабашнюк – учасник подій на Майдані, тренер-інструктор бійців АТО, канд. медичних наук, психотерапевт; Назарій Поляков – учасник мистецької сотні «Гайдамаки»; Наталія Горденко – журналістка, учасниця подій на Майдані, авторка книги «Життя, віддане за Україну».

Студенти Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту підготували цікаву літературно-музичну композицію, присвячену пам’яті Героїв Небесної Сотні, а директор Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Мар’яна Любецька подарувала гостям заходу пам’ятні подарунки. На заході також були присутні студенти Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.

В ході проведення заходу були використані фрагменти документального фільму «Євромайдану – 4 роки. Як це було»; відбулася презентація книжкової виставки «Героїв Україна пам’ятає…».

Дякуємо за співпрацю ректорату Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, ректорату Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії та керівництву Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com