Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Голокост: невиплакані сльози людства


24 січня 2018 року, з метою вшанування пам’яті загиблих жертв Голокосту в Україні, працівниками читального залу гуманітарного профілю спільно з обласним благодійним фондом Хесед Бешт проведена година - реквієм

«Голокост: невиплакані сльози людства»
(до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту).


У 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію № 60/7 "Пам'ять про Голокост", що проголосила 27 січня Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту. Україна приєдналася до цього документа у 2012 році.

Голокост: невиплакані сльози людства Голокост: невиплакані сльози людства

Історію неможливо повернути назад, але необхідно розповісти про неї всю правду. Хроніка Голокосту – це біль і жах українського народу. Сьогодні ми запалюємо свічку пам’яті всім євреям, які загинули під час Другої Світової війни, щоб вшанувати 11 мільйонів людських душ, які були знищені за наказом Гітлера, Гімлера, Геббельса, Геринга – це вони перетворили на пустелю цілі краї та області, зруйнували сотні міст, спалили десятки тисяч сіл.

Менеджер з інформації Центру общинної та культурно-масової роботи «Тхія» В’ячеслав Нагнибіда презентував молоді матеріали експозиції музею Голокосту, який діє при фонді «ХЕСЕД БЕШТ», ці документи розкривають найважливіші події та явища в історії євреїв Європи, України та нашого Подільського краю. Для користувачів була презентована книжкова виставка «Голокост: не забудемо злочин проти людяності» (з фондів наукової бібліотеки та благодійного фонду «ХЕСЕД БЕШТ»), відбувся перегляд та обговорення фрагментів документального фільму «Голокост в Україні».


Голокост: невиплакані сльози людства Голокост: невиплакані сльози людства
Голокост: невиплакані сльози людства Голокост: невиплакані сльози людства

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com