Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Габрієль повідомляє з чемпіонату світу


«Габрієль повідомляє з чемпіонату світу» – таку назву має кінострічка із колекції Міжнародного кінофестивалю Docudays UA , яку переглянули учні старших класів НВК № 7.

Фільм режисера Ельс ван Дриля «Габріель повідомляє з чемпіонату світу» розповідає про бразильського хлопчика Габріеля, який знімає репортаж про негативні наслідки від проведення чемпіонату світу з футболу, що пройшов у його країні. Щоб привезти сотні тисяч уболівальників на футбольний стадіон, влада розпочинає прокладання залізниці прямо через квартал, в якому живе Габріель. Він обурений ситуацією, що склалася, тому намагається захистити свої права та права своїх близьких та рідних.

Глядачі із захопленням спостерігали за головним героєм фільму, за його ініціативністю і наполегливістю. Саме тому після перегляду активно висловлювали свої думки, враження, звернули увагу на порушення прав дітей, право на житло, на відпочинок та дозвілля, а також на власну думку, яку дорослі мають взяти до уваги, якщо йдеться про інтереси дітей.

Важливо для учнівської аудиторії також те, що герої фільму, і Габріель, і Веслі, - їхні однолітки. Вони, не чекаючи допомоги та фінансування уряду, спонсорів, беруть ініціативу в свої руки, організовують дозвілля власними силами.

Здається, що може зробити дитина, щоб захистити свої права? Може розповісти правду всьому світу за допомогою лише однієї відеокамери.

Також увазі присутніх Ірина Столярчук, представник громадської організації «Гендерна рада», презентувала фотовиставку «Жіночі обличчя нової історії України», яка є частиною проекту, що реалізується за підтримки Національного демократичного інституту міжнародних відносин.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com