Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

В рамках Всеукраїнського тижня права відбулася консультація спеціаліста «Проблеми захисту прав людини і громадянина в Україні».

В Україні вже традиційним стало щорічне проведення заходів до Всеукраїнського тижня права, затвердженого Указом Президента України «Про Всеукраїнський тиждень права» № 1149/2008 від 8 грудня 2008 року. Відповідно до зазначеного Указу Всеукраїнський тиждень права проводиться в Україні щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається на згадку проголошення Генеральною асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

У 2018 році відзначається 70-та річниця прийняття Декларації.

З метою підвищення рівня правової культури та обізнаності молоді головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Ірина Щербина ознайомила присутніх з невід'ємними правами, які є у кожної людини незалежно від її раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного або соціального походження, майнового або іншого становища.

Під час заходу відбувся перегляд фільму «Історія права людини» та презентація книжкової виставки «Людина. Право. Закон».



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com