Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Тілом і душею


В бібліотеці відбувся перегляд фільму Матьє Брона «Тілом і душею» з колекції Міжнародного кінофестивалю з прав людини Docudays UA, приурочений Дню людей з інвалідністю.

У сюжеті фільму піднімалася проблема людей з обмеженими можливостями, яка є досить актуальною для України. В ході дискусії, яка відбулася після перегляду, студенти Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії та працівники Центру соціальної служби для сім’ї та молоді зізналися, що дивлячись фільм, вони відчували велику повагу до героїв, які мають обмежені можливості, але не втратили оптимізму і віри в себе, вони впевнено крокують до своєї мети, чого не вистачає багатьом здоровим людям. Глядачі наголосили, що нам усім є чому повчитися у героїв фільму, співставляли побачене із людьми з обмеженими можливостями у нашому місті. Зокрема, говорилося про порушення прав людини, про умови для їхньої самореалізації і всі перешкоди забезпечення їх правами на рівні з іншими жителями.

Присутні дійшли висновку, що люди не замислюються над тим, що поряд з нами живуть люди з фізичними вадами, які не потребують співчуття, вони хочуть жити так, як і здорові люди, і їхня «особливість» ніяк не стає на заваді у їх мріях, спілкуванні і повноцінному житті. Студентами було відмічено, що фільм спонукає нас замислитися над власним життям, усвідомити, що ми – люди, і кожен з нас заслуговує на повагу, увагу оточуючих і має право бути щасливим.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com