Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Презентація наукового вісника «Межибіж»


Для працівників центральних бібліотек області презентовано науковий вісник з проблем регіональної історії та пам’яткознавства «Межибіж» № 1, Ч.1 (2017), видання державного історико-культурного заповідника «Межибіж».

У випуску опубліковані матеріали Всеукраїнської наукової конференції «Українська революція 1917 - 1921 р.: передумови, процеси, наслідки, уроки», присвячені 100 - річчю початку Української революції 1917-1921 рр.

Під час презентації, Олег Погорілець, директор історико-культурного заповідника «Межибіж», розповів про наукову та видавничу діяльність заповідника, звернув увагу на виставкову діяльність та питання археологічних розкопок на території.

Ігор Западенко, заступник директора з наукової роботи ознайомив присутніх з електронної версією збірника на сайті http://www.academia.edu. Також звернув увагу на те, що збірник вільно поширюється серед науковців, краєзнавців та усіх, кому цікава вітчизняна історія, культура та охорона пам’яток, деталізував структуру і зміст самого наукового вісника «Межибіж» та відмітив, що у збірник увійшло 64 статті 73 авторів. Збірник виходить на умовах ліцензії «Creative Commons», тобто автори дозволяють вільно відтворювати та поширювати свої твори з метою зробити їх доступними широкому загалу.

Валентина Маковська, заступник директора з наукової роботи ХОУНБ, зауважила про глибоку краєзнавчу змістовність доповідей опублікованих у презентованому віснику і про ґрунтовні бібліографічні відомості.

Для присутніх було презентовано виставку документів «Наукова діяльність державного історико-культурного заповідника «Межибіж»»

Видання вийшло коштом управління культури, національностей, релігії та туризму Хмельницької обласної державної адміністрації та буде передано у центральні районні/міські публічні бібліотеки області.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com