Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Габріель повідомляє з чемпіонату світу


"Габріель повідомляє з чемпіонату світу" - таку назву має кінострічка, з якою консультанти ЦЄІ 26 листопада завітали до НВК № 7 для ознайомлення з колекцією фільмів Міжнародного фестивалю документальних фільмів про права людини Docudays UA. Мета фестивалю - сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищення рівня дотримання прав людини в Україні.

Кіноперегляд відбувся для учнів старших класів та педагогів. Модератор заходу Ярмолюк А. ознайомила присутніх з історією створення Міжнародного кінофестивалю, його метою. Вона підкреслила, що цінність цього фестивалю полягає в тому, щоб привернути увагу українського суспільства до проблем простої людини, до усвідомлення її прав.

Учні з цікавістю дивились фільм про бразильського хлопчика Габріеля, який дізнався про те, що Світовий кубок по футболу буде проходити в його рідній країні. Аби привезти сотні тисяч уболівальників на футбольний стадіон, прокладають залізницю просто через квартал, де живе його родина. Хлопчик обурений нерівністю в своєму місті, він намагається захистити свої права.

Після перегляду присутні активно обговорювали фільм, ділились своїми враженнями, думками. Жвава дискусія відбувалась за участю експерта - юриста, працівника Хмельницького Апеляційного суду Салдан Ю.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com