Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Вечір вшанування
«Полум’я душі – серцям наступних поколінь»


Відповідно до Указу Президента України від 20 жовтня 2009 року №836/2009 щорічно 28 жовтня українці відзначають День визволення України від фашистських загарбників та вшановують героїчний подвиг і жертовність українського народу у Другій світовій війні.

З цією метою для учнівської молоді міста у бібліотеці відбувся вечір вшанування «Полум’я душі – серцям наступних поколінь» за участі ветеранів Другої світової війни Бабака Івана Івановича, генерал-майора, почесного ветерана України та почесного громадянина м. Хмельницького; Єлевича Зельмана Абрамовича, полковника, учасника бойових дій 1941-1945 рр.; Шведа Івана Арсентійовича, колишнього в’язня концтабору Дахау; Купратого Володимира Івановича, голови Хмельницької обласної ради організації ветеранів; Мозолюка Миколи Івановича, методиста Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді; Кухтюк Ганни Павлівни, завідувачки зразковим меморіальним музеєм академіка Михайла Антоновича Павловського, а також, ветеранів та дітей війни Хмельницької міської організації ветеранів.

У ході заходу ветерани та діти війни поділились спогадами про ті трагічні сторінки з історії, в яких вони брали безпосередню участь, як учасники бойових дій та учасники трудових фронтів. Учні подарували ветеранам поетичні твори, спільно переглянули відео про бойові дії на території України під час Другої світової війни.

На завершення працівники бібліотеки презентували книжкову виставку «А пам'ять священна…».



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com