Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Головна мета заходу: вшанування пам’яті жертв Великого терору та донесення до молоді об’єктивної інформації про злочини, вчинені у XX ст. комуністичним режимом на території України.

Про «Великий терор» – масштабну кампанію масових репресій громадян, що була розгорнута в СРСР у 1937–1938 рр. з ініціативи керівництва СРСР й особисто Йосипа Сталіна для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення, зміни національної та соціальної структури суспільства проінформувала присутніх провідний фахівець читального залу Олександра Кот. Також молодь дізналася про наслідки комуністичного терору в Україні: знищення політичної, мистецької та наукової еліти, руйнування традиційних ціннісних орієнтацій, поширення суспільної депресії й денаціоналізація.

В ході заходу відбулась мультимедійна презентація «Великий терор - масові політичні репресії 1937-1938 років в Україні», перегляд документального фільму «Початок Великого терору 1937-1938» та презентація книжкової виставки «Злочин без строку давності».



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com