Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Європеєць в Україні - українець в Європі»

У читальному залі бібліотеки пройшов перший урок до Дня знань на тему: «Європеєць в Україні - українець в Європі» для старшокласників ліцею № 17.

У заході взяли участь: Віталій Марущак - учасник революції Гідності та бойових дій на сході України, Наталія Рибцова - волонтер, громадський діяч, дружина воїна світла, Наталія Шмурікова - голова громадської організації «Центр стратегічних ініціатив».

Урок розпочався з розмови про сучасну незалежну Україну, яка є спадкоємицею багатовікового державотворчого досвіду. Своє головне завдання Україна вбачає в утвердженні європейських цінностей і стандартів в політиці, економіці, соціальній сфері. А для цього потрібна енергія, праця, любов та небайдужість до того, що відбувається в громаді, Батьківщині, світі. Тож, від молоді залежить, якою буде наша Україна.

В ході проведення першого уроку «Європеєць в Україні - українець в Європі» бібліотекар висвітлила основні віхи становлення України як незалежної та суверенної держави, ознайомила присутніх з історією європейських держав, які входять до ЄС, їх національними, духовними та культурними надбаннями, підкреслила приналежність нашої держави до європейської сім’ї народів. Україна обрала свій шлях у Європейську спільноту і бачить своє майбутнє в європейській інтеграції.

Не забули пригадати криваві події в Україні, що сталися у 2014 році, під час яких загинули наші побратими заради приєднання до ЄС, неоголошену війну на сході України та патріотів, які боронять територіальну цілісність нашої батьківщини.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com