Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Роль центральних бібліотек в консолідації зусиль публічних бібліотек регіону


25-27 червня відбулася обласна школа бібліотечного менеджера на тему: «Роль центральних бібліотек в консолідації зусиль публічних бібліотек регіону»

У заході взяли участь директори центральних районних (міських) бібліотек та директори (завідуючі) центральних бібліотек ОТГ які є правонаступниками ЦРБ (ЦМБ). Роботу розпочали на базі Теофіпольської ЦРБ за участю представників Теофіпольської районної ради і райдержадміністрації. У презентаціях та виступах фахівців обласних бібліотек проаналізовано роль центральних бібліотек в реалізації адміністративної реформи та наданні бібліотечних послуг, обласного відділення Української бібліотечної асоціації у професійному розвитку бібліотекарів. В програмі цього дня відбулось знайомство з досвідом роботи Новоставецької сільської та Базалійської міської бібліотек.

Наступних два дні учасники працювали на базі бібліотек Білогірського району. У громадських обговореннях у форматі круглого столу «Розробка Плану дій щодо реалізації на Хмельниччині Програми адвокаційної діяльності Української бібліотечної асоціації на 2017-2021 роки «Дієва бібліотека – успішна громада» взяли участь представники владних структур, закладів культури, громадських об’єднань, засобів масової громадськості, активні мешканці селища.

Учасники семінару прослухали лекції та презентації щодо створення громадських організацій, основ академічної доброчесності та новинної грамотності у бібліотеках, ознайомились з досвідом бібліотек України по з розвитку туризму, займались на тренінгах та майстер-класах за матеріалами школи бібліотечної журналістики, обмінялись досвідом під час обговорень та дискусій. У Білогірському районі базами для передового досвіду стали бібліотеки сіл Жемелинці та смт Ямпіль.

Інноваційними формами під час семінару відбулись акція «Фотосушка», метою якої стало представлення кращого колективного фото на тему «Бібліо-дозвілля: уміємо працювати, уміємо й відпочивати» та конкурс серед директорів ЦБС, ЦРБ та ЦМБ області на кращий документальний відеофільм «Формула успішного менеджера», що пройшов в рамках кінофестивалю «Best librarian menegers». На завершення семінару підведено підсумки домашнього завдання, визначено пріоритети на майбутнє, передано естафету бібліотечного семінару у Волочиський район.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com