Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Науковий потенціал Хмельниччини


До 100-річчя з часу заснування Національної академії наук України та з метою визначення ролі учених Академії у розвиток вітчизняної та світової науки і техніки, розбудову незалежної Української держави у бібліотеці відбувся науковий симпозіум «Науковий потенціал Хмельниччини».

Наукове засідання розпочала заступник директора бібліотеки з наукової роботи Валентина Маковська, яка відзначила вклад наших земляків-науковців у розвиток вітчизняної науки. Кандидати історичних наук Віктор Адамський та Юрій Блажевич окреслили основні віхи розвитку науки та освіти в Україні та, зокрема, на Поділлі. Доктор історичних наук Олександр Григоренко розповів про наукову діяльність нашого земляка, академіка Національної академії наук України Валерія Смолія. Тему «Роль «Просвіти» у створенні Української академії наук» висвітлив голова обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта», кандидат фізико-математичних наук Віталій Міхалевський. Доцент кафедри зарубіжної літератури та культурології Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії Валентин Ільїнський звернув увагу присутніх на історичні передумови розвитку української геральдики і генеалогії.

Перед присутніми виступили члени Малої академії наук Євген Ганушкевич, учень 9-го класу Хмельницького НВК № 10 та Олег Демешко, учень 10-го класу Хмельницького колегіуму ім. В. Козубняка з повідомленнями: «Інноваційні технології реалізації проектів в сучасній економіці» та «Роль тунельного ефекту в протіканні реакцій у надрах сонця».

Учасники заходу взяли участь в обговоренні матеріалів, вміщених у новий біобібліографічний покажчик «Учені Національної академії наук: Хмельницька область» та ознайомились з матеріалами, представленими на книжковій виставці «Поділля в дослідженнях науковців та краєзнавців».




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com