Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Жити і пам`ятати


Тоді ми йшли по таборах…

Одних замучили катюги,

Зломились інші від наруги

І в забутті скінчили шлях…


Микола Цівірко.

Жити і пам`ятати Жити і пам`ятати

Щорічно у третю неділю травня українська громадськість відзначає День пам’яті жертв політичних репресій. Ми згадуємо кожного, хто став жертвою репресій часів більшовицького режиму, був ув’язнений у концтаборах або засланий у далекі безлюдні землі. Згадуємо знищених радянською владою селян, розстріляну інтелігенцію, закатованих патріотів.

До цієї трагічної дати в історії України у читальному залі гуманітарного профілю презентовано книжкову виставку «Жити і пам`ятати».

До уваги користувачів видання, які висвітлюють трагічні події в історії України і області, пов’язані з політичними репресіями 1917-1980 рр. ХХ століття. Представлені книги містять нариси, в яких розкриваються масові політичні репресії на Хмельниччині, розповідається про трагічні долі відомих особистостей. Серед матеріалів – двотомне видання антології українських поетів, які загинули насильницькою смертю «Розіп’ята муза», «Сталіноїди» та «Розгул диявола триває» Петра Маліша, «Соловецький лабіринт» та «Сьомий ангел» Богдана Теленька, «Розстріляне відродження», «Великий терор на Хмельниччині» та інші.

На експозиції також представлені історичні документи, спогади, документальні матеріали, наукові розвідки, праці істориків, статті з періодичних видань, художні твори та довідкова література.


Запрошуємо усіх бажаючих !


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com