Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Боротьба Джамали


26 березня 2018 р. члени Хмельницького міського товариства молодих інвалідів взяли участь у черговому засіданні кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA, під час якого було переглянуто фільм режисера Елін Йонссон «Боротьба Джамали», приуроченого Дню Національної гвардії України.

У сюжеті фільму йдеться про долю та боротьбу співачки Джамали, яка за три хвилини свого виступу на Євробаченні змогла нагадати декільком мільярдам людей про історію депортації кримських татар радянською владою та про окупацію рідної землі. Також у стрічці розповідається про життя кримських татар у сучасному Криму, про арешти та зникнення людей, про моральний тиск на російському телебаченні родини співачки.

На початку заходу присутніх було ознайомлено із створенням Національної гвардії України на теренах нашої держави саме під час подій, про які йде мова у сюжеті запропонованого фільму.

Після перегляду кінострічки відбулася жвава дискусія з гострих питань сьогодення м в Україні та Криму загалом. Глядачі виразили свою гордість за патріотів країни, наголосили на тому, що не обов’язково професійно пов’язувати своє життя з правом чи політикою, щоб змінювати цей світ на краще, кожен з нас, де б він не був і чим би не займався в змозі вплинути на цей світ хоча б одним словом. В своїй маленькій справі ми можемо і повинні залишатися перш за все людьми. Також власними враженнями поділилася психолог Центру соціальної служби для сім’ї та молоді Антоніна Виговська, наголосивши на небайдужості до проблем власної країни, та звернула увагу на активну життєву позицію громадян, наводячи приклад героїзму військових Національної гвардії України.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com