Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Культурна спадщина та видатні постаті краю


19 березня 2018 р. у бібліотеці стартував конкурс «Культурна спадщина та видатні постаті краю», оголошений громадською організацією «Вікімедіа Україна» за підтримки Української бібліотечної асоціації, Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації.

Основною метою заходу було залучити відвідувачів бібліотек до редагування Вікіпедії та наповнити найпопулярнішу енциклопедію знаннями, що накопичуються та зберігаються у бібліотеках.

Виявили бажання поповнити загальнодоступну вільну багатомовну онлайн-енциклопедію статтями про культурну спадщину Хмельниччини, видатних постатей та уродженців нашого краю 14 учасників. Учасники зареєструвались у Вікіпедії (отримали свій нікнейм), створили статтю відповідно до вимог, завантажили фото до статті, додали використані джерела. Задля інформаційної підтримки заходу бібліотекарі підготували книжково-ілюстративну виставку «Нехай же пам’ять збереже те, що історією стало».

У перший конкурсний день було написано такі статті: Адамський Віктор Романович – історик, педагог, громадський діяч, кандидат історичних наук; Власов Василь Володимирович – доктор медичних наук, доцент кафедри хірургії; Грипас Надія Яківна – лінгвостиліст, доктор філологічних наук, професор; Матвіюк Кузьма Іванович; Могила уманського полковника Івана Ганжі; Пам’ятки науки і техніки Всесвітнього значення – пункти Дуги Струве на території Хмельницької області; Садиба Патона; Особняк Шильмана.

Дякуємо за співпрацю фахівцям управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької облдержадміністрації, відділу охорони пам’яток історії та культури у Хмельницькій області, музею історії міста Хмельницького, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за активну участь у конкурсі.

Нагадуємо, що конкурс триває до 25 березня 2018 року.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com