Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Тиждень німецької культури


Тиждень німецької культури

З 13 по 17 листопада, з метою популяризації німецької мови та літератури, ознайомлення користувачів бібліотеки з традиціями та звичаями Німеччини, розширення світогляду та ерудиції учнів та студентів, в рамках Року німецької мови в Україні, в бібліотеці пройшов Тиждень німецької культури «Така різна Німеччина».

Тиждень розпочався презентацією літератури на німецькій мові з фондів Гете-Інституту. Користувачі мали можливість ознайомитись з літературою з питань історії, країнознавства, мистецтва.

Яскраве та цікаве казкове шоу «Німеччина в казках» з перших хвилин повело присутніх в дивовижний світ казки, познайомивши їх з мистецтвом пісочної анімації. Учасники анімаційного театру піску «Золота перлина» відтворили казку Братів Грімм «Хоробрий кравчик».

Маленькі актори в інсценованій формі декламували вірші німецькою мовою, танцювали та співали пісні. Усі гості отримали велике задоволення від інсценування казки «Троє поросят» та «Ріпка» німецькою мовою. Все це дійство продемонстрували талановиті учні спеціалізованої загальноосвітньої школи № 6. Для маленьких шанувальників книги та казок була проведена вікторина «Моя улюблена казка». За правильні відповіді дітям вручили призи від Гете-Інституту. А на завершення казкового шоу усі учасники отримали солодощі від Гете-Інституту.

Підсумковим заходом Тижня став вечір-зустріч поціновувачів німецької мови «Така різна Німеччина». Розпочала вечір учитель німецької мови Міняйлюк Тетяна Володимирівна, яка німецькою мовою ознайомила присутніх з інформацією про Рік німецької мови в Україні та про роль і місце німецької мови в сучасному світі. Студенти ІІІ курсу Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії країнознавчою мозаїкою представили Німеччину, як країну науки, музики, літератури, ознайомили із святами, традиціями, звичаями та пригостили всіх присутніх традиційним німецьким картопляним салатом. Зворушив усіх присутніх виступ студентів Хмельницького базового медичного коледжу, які в інсценованій формі представили падіння Берлінської стіни. Зачарувала своїм співом німецькою мовою переможниця Всесвітнього музичного конкурсу «Твоя пісня для розвитку світу», учасниця вокально-танцювального воркшопу у Берліні, учениця СЗОШ № 6 Лімбах Маргарита. Вірші німецького класика Генріха Гейне звучали у виконанні учнів ЗОШ № 7, студентів Національної академії Державної прикордонної служби України. На вечорі лунали сучасні пісні німецькою мовою у виконанні музичного гурту СЗОШ № 6 та учнів ЗОШ № 7.

Зі святом Oktoberfest присутніх ознайомили учні спеціалізованої загальноосвітньої школи № 1. Різдвяна пісня у виконані учнів ліцею № 17 не залишила нікого байдужим.

На завершення вечора була проведена вікторина «Чи знаєш ти Німеччину?». Присутні активно відповідали на запитання, за що отримали призи від Гете-Інституту.


Тиждень німецької культури Тиждень німецької культури Тиждень німецької культури
Тиждень німецької культури Тиждень німецької культури Тиждень німецької культури
Тиждень німецької культури Тиждень німецької культури Тиждень німецької культури

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com