Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

За два кроки до свободи


За два кроки до свободи За два кроки до свободи
За два кроки до свободи За два кроки до свободи

19 квітня відділ літератури іноземними мовами провів літературну зустріч під назвою «За два кроки до свободи».

Захід пройшов у рамках конкурсу серед бібліотек-партнерів Goethe-Institut в Україні, з яким співпрацює бібліотека в рамках проекту «Мова. Культура. Німеччина.»

Цього року бібліотека Goethe-Institut оголосила конкурс на кращий захід за романом Томаса Бруссіга «Сонячна алея».

Конкурс проводився з метою популяризації німецької мови та літератури, історії Німеччини та читання, а також активізації роботи куточків німецької мови у бібліотеках-партнерах Goethe-Institut в Україні.

Розпочала літературну зустріч, присвячену повісті «Сонячна алея» відомого сучасного письменника Німеччини Томаса Бруссіга, вчителька німецької мови ліцею № 17.

Народився письменник у Східному Берліні. Після об’єднання Німеччини вступив до університету, вивчав соціологію та драматургію. Вже перший роман «Герої як ми» приніс йому всесвітню славу. Друга повість «Сонячна алея» підтвердила його репутацію винахідливого, кмітливого оповідача. За неї автор отримав престижну премію ім. Ганса Фаллади. Крім того за кіносценарій до повісті «Сонячна алея» нагороджений премією Німецького федерального уряду.

Головним символом книги «Сонячної алеї» є Берлінська стіна, про історію якої розповіла мовою оригіналу вчителька німецької мови СЗОШ № 6 Тетяна Міняйлюк. Анотацію «Сонячної алеї» мовою оригіналу, а також рідною, переказала вчителька німецької мови СЗОШ № 1 Галина Марисик та її учениця Карина Гук.

Для читача повість «Сонячна алея» не тільки приємна і легка історія, не тільки захоплююча гумореска. Це – ще одна спроба пережити минуле.

Аби глядачі відчули кульмінацію сюжету, її зіграли актори народного театру «Дзеркало». Це допомогло всім присутнім на заході зрозуміти, яким було життя «за два кроки до свободи».

На завершення літературного знайомства з Томасом Бруссігом учні гімназії № 1, СЗОШ № 6, СЗОШ № 1 та ЗОШ № 25 подарували присутнім свої художні таланти мовою оригіналу.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com