Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Торгівля людьми


Торгівля людьми

«Торгівля людьми як соціальна проблема сучасності», під такою назвою з нагоди проведення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми в читальному залі гуманітарного профілю відбулася правова година.

Цей день був започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми.

Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати добру роботу. Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і діти, як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації.

Для обговорення цієї проблеми та попередження насильства в сім`ї була запрошена практичний психолог міського Центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Антоніна Віговська, яка розповіла про небайдужість громадськості до цього явища та наголосила на ризиках, з якими можуть стикатися молоді люди в сучасному світі. Підводячи підсумки, присутні зауважили, що такі бесіди дуже необхідні сьогодні, адже вони дають усвідомлення того, що найвищою цінністю є людина, її здоров`я, недоторканість та безпека.

Під час заходу відбулася презентація книжкової виставки «Торгівля людьми. Міф чи реальність?», перегляд та обговорення фільму «Небезпечна гра».

Торгівля людьми Торгівля людьми Торгівля людьми

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com