Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Медіаграмотність як спосіб комунікації у сучасному світі


Медіаграмотність

Тетяна Смолдирева, медіаексперт Інституту демократії імені Пилипа Орлика, доцент кафедри журналістики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, заслужений журналіст України, провела тренінг з медіаграмотності для працівників публічних бібліотек області.


Зростаючий попит інформації на різних носіях ставить перед бібліотеками завдання якісного добору джерел для своїх читачів. Зацікавилися даною темою 28 фахівців із різних куточків нашої області.

Медіаграмотність Медіаграмотність Медіаграмотність
Медіаграмотність Медіаграмотність Медіаграмотність

Впродовж дня учасники тренінгу обговорювали різні теми: «Як відрізнити достовірну і недостовірну інформацію. Що таке «джинса», «Визначення довіри до ЗМІ», «Ключові принципи медіаграмотності». Активно дискутували з приводу незалежності журналістики, вчилися відрізняти правду від фейків, розрізняти фейки у соціальних мережах, отримали уміння вирізняти та протидіяти дезінформації та пропаганді, що особливо актуальне в умовах інформаційної та реальної агресії з боку Росії.

Медіаграмотність


На завершення учасники нагородили тренера щирими оплесками.


З навчання кожен учасник поїхав з комплектом роздаткових матеріалів та презентацій, покликаним розширити коло медіаграмотних.

Медіаграмотність Медіаграмотність

Захід проводився Інститутом демократії імені Пилипа Орлика (Київ) за підтримки USAID через Інтерньюз за сприяння Хмельницького прес-клубу.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com