Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Презентація роману Володимира Шовкошитного


В читальному залі відбулася авторська презентація нового роману-трилогії відомого українського письменника Володимира Шовкошитного «Кров – свята», автора понад 20 книг прози і поезії, сценаріїв художньо-публіцистичних фільмів "Поріг", "Просвітлої дороги свічка чорна", "Чорнобиль. Трагедія і надія" (США), трьох магніто - альбомів пісень, лауреата багатьох літературних премій.

Ім’я Володимира Шовкошитного – доктора філософії, професора кафедри політології Міжнародної кадрової академії, письменника і заступника голови Національної спілки письменників України, активного учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, одного із засновників екологічної асоціації "Зелений Світ", Народного Руху України, організатора перепоховання Василя Стуса з Пермських таборів в Україну, народного депутата України І скликання, учасника Революції гідності (на Майдані провів 92 дні і 33 ночі) добре відоме нашим співвітчизникам. Але, як каже сам Володимир Федорович, звання і посади для письменника нічого не варті, головне те, що він написав і видав.

Присутні на презентації шанувальники сучасної української літератури, , творча інтелігенція, письменники, бібліотечні працівники, студентська молодь з цікавістю слухали автора про його роботу над романом-трилогією «Кров – свята», яка номінувалася на Шевченківську премію. Ця історична епопея охоплює понад 100 років Української історії. В ній на основі українських, польських, радянських і німецьких архівних документів показано хресну путь України в 20-21 століттях, зокрема правду про боротьбу УПА та Революцію Гідності.

Книга – гостросюжетна і одночасно лірична. За словами автора, вона складається з історій, які письменник або бачив сам, або їх йому розповіли безпосередні учасники тих подій. Роман «Кров – свята» дуже український, і дуже європейський.

Автор розповів про нові напрацювання, які найближчим часом вийдуть з друку, читав свої вірші та вірші українських поетів

Присутні на заході мали можливість поспілкуватися з відомим письменником, а також придбати книги з його автографом.


Презентація роману Володимира Шовкошитного Презентація роману Володимира Шовкошитного Презентація роману Володимира Шовкошитного

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com