Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Рандеву на межі двох століть


Рандеву на межі двох століть

6 липня 2017 року у відділі мистецтв, з нагоди 130-річчя від дня народження видатного живописця, графіка, театрального декоратора та художника-монументаліста, одного з найвідоміших представників художнього авангарду ХХ століття – Марка Шагала, представлена розгорнута виставка «Рандеву на межі двох століть»

На виставці представлено біографічні повісті, альбоми живопису, критичні матеріали відомих мистецтвознавців, газетно-журнальні статті.

«Ангел над дахами» Марка Шагала – є родзинкою представлених матеріалів. В книзі розповідь про художника як особистість, а також про його творчість в цілому. У другій частині книги можна дізнатися про майстра як поета і художника, познайомитися із його віршами і картинами. Третя глава містить тексти листів, виступів художника, його статті та інтерв'ю.

«Ангел над дахами» – чудовий вибір для тих, хто тільки починає знайомство з творчістю Марка Шагала. Але вона також зацікавить і тих, хто давно знає і любить роботи великого майстра.

Своєю творчістю художник прагнув переконати людей, що життя прекрасне у всіх його проявах, і свобода духу, як і польоти на крилах любові, – це щедрий дар Божий кожній людині незалежно від її національності, віросповідання і місця проживання.

Дивні картини Марка Шагала і сьогодні продовжують приголомшувати і радувати людей своїми містичними, загадковими і водночас рідними, зрозумілими образами.

Познайомитися із представленою літературою ви можете у відділі мистецтв. Чекаємо на зустріч!


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com