Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

500-річчя Реформації


500-річчя Реформації

У 2017 році весь християнський світ відзначає 500-річчя Реформації – масштабного духовного відродження, яке назавжди змінило хід історії. Початком Реформації прийнято вважати виступ німецького ченця Мартіна Лютера 31 жовтня 1517 року. Соціальні явища, породжені Реформацією, є одними з найбільш впливових в історії людства. Західна цивілізація немислима без здобутків Реформації; до них сьогодні долучається і Україна.

500-річчя Реформації

На виконання Указу Президента України «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації» та розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про затвердження плану заходів з відзначення в області 500-річчя Реформації» у читальному залі гуманітарного профілю представлена виставка-відкриття «500-річчя Реформації: історичний аспект».

Виставка спрямована на ознайомлення користувачів бібліотеки із життєвими цінностями Реформації та підвищення рівня обізнаності щодо визнання вагомого внеску протестантських церков і релігійних організацій в розвиток релігійної, культурної і соціальної сфери України.

Література, представлена на виставці, розкриває роль протестантських церков та їх вплив на різні сторони життя суспільства в Європі та Україні.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com