Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Мистецтво епохи Відродження


Мистецтво епохи Відродження

3 лютого 2017 року року у відділі мистецтв для людей похилого віку Борис Кузіна провів лекцію з історії мистецтва та культури епохи Відродження.

Кандидат історичних наук, доцент, письменник Борис Станіславович розповів присутнім про історію становлення, основні закономірності розвитку світової художньої культури, архітектури та мистецтва. Також охарактеризував розвиток мистецтва, архітектури і містобудування епохи Відродження в Італії та інших країнах Західної і Північної Європи, проаналізував особливості і закономірності побудови архітектурних і художніх композицій. Зупинився на характеристиці окремих представників живописного мистецтва різних періодів становлення епохи: засновника стилю – Джотто ді Бондоне, Фра Анджеліко, Мазаччо, П’єро делла Франческа, Сандро Ботічеллі, Донателло, Леонардо да Вінчі, Мікеланджело Буонарроті та ін.

Лекція проходила у формі вільного спілкування. Було продемонстровано відеопрезентацію «Мистецтво епохи Відродження» та презентовано літературу, альбоми та матеріали дослідників про життя і діяльність видатних художників того часу.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com