Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Рік Японії в Україні


Рік Японії в Україні

На виконання Указу Президента про оголошення 2017 року Роком Японії в Україні у відділі мистецтв підготовлено та проведено захід-знайомство із мистецтвом живопису Японії та майстер-клас з техніки малювання японського коміксу та анімації.

Інтерес до культури та традицій цієї країни зростає з кожним днем, а з цим зростає і бажання дізнатися про щось особливе, наприклад, навчитися малювати в техніці манга та аніме, які стають популярними в нашій країні. В цьому переконались учасники майстер-класу, який пройшов у відділі для викладачів образотворчого мистецтва шкіл міста. На початку заходу бібліотекар познайомила присутніх із літературою, з питань культурои та мистецтва Країни сонця

Рік Японії в Україні

Мангака (художник, що малює мангу) Хандуратова Олена розповіла про історію виникнення коміксу, відмінності японської манги, корейської манхви та аніме. Під час презентації познайомила із найпоширенішими стилістиками в жанрі манга. Викладачі дізналися про спеціалізоване приладдя для роботи (японські пір’я та туші). Спробували створити незабутній образ аніме-героя. Переглянули уривки найцікавіших аніме Хаяо Міядзакі – всесвітньовідомого японського аніматора, режисера і сценариста (м/ф «Мій сусід Тоторо», м/ф «Віднесені привидами» та ін.)


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com