Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Docudays UA


Docudays UA

10 та 11 травня відбулося виїзне засідання Кіноклубу медіа просвіти з прав людини Docudays UA у закладах освіти міста.

Педагоги та учнівська молодь мали змогу переглянути стрічку режисера Світлани Ліщинської та Сергія Лисенка «Євромайдан SOS. Право на гідність», приуроченого Дню Європи в Україні.

Docudays UA

Сама назва вже говорить про сюжет фільму. Євромайдан SOS – ініціатива, яка під час Революції Гідності об’єднала людей, готових з ризиком для себе захищати права, свободу та життя учасників протесту. Це тисячі волонтерів у всіх регіонах України і за її межами, сотні тисяч читачів сторінок у соціальних мережах, кожен з яких робив свій внесок у ініціативу, долучався та допомагав у тій сфері, де міг найбільше бути корисним.

Саме тому темою для обговорення стали питання захисту та дотримання прав людини, свободи мирних зібрань, а також дії українців, які втілюють і реалізують благодійні проекти та волонтерські правозахисні ініціативи.

Docudays UA

Учасники заходу на конкретних документальних прикладах побачили, якою може бути участь звичайних людей у вирішенні державних справ. Дізналися, що таке громадська активність та волонтерські ініціативи, які вони бувають, як можуть розвиватися в режимі "реального часу" і якою в них може бути роль непересічних громадян нашої країни.

При обговоренні фільму було звернуто увагу на те, яким чином люди можуть між собою взаємодіяти, самоорганізовуватися, співчувати і допомагати одне одному. Перегляд та обговорення фільму спонукали молодь до небайдужості та відповідальності не лише за себе, але й товариша, знайомого, сусіда, а загалом за свою країну.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com