Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

З Україною в серці!


Карвінг

Під такою назвою в читальному залі гуманітарного профілю відбулися патріотичні читання до Дня Гідності і Свободи.

21 листопада українці відзначають одне із знакових свят в новітній історії України – День Гідності та Свободи. Свято встановлено на честь початку цього дня двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Захід відбувся з метою вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності; утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи і справедливості та європейського шляху розвитку України.

Відтоді минуло небагато часу, але, здається, пройшла ціла епоха, так сильно змінилася країна і так сильно змінився світ навколо нас. Біля сотні молодих українців, які прагнули свободи і поваги до себе, не хотіли миритися з владою, яка позбавляла права на вільний вибір свого майбутнього, загинули від куль правоохоронців, але їхній подвиг змінив нас, наші погляди та ставлення до тих процесів, які сьогодні відбуваються в державі. Україна остаточно підтвердила свій європейський вектор розвитку та прагнення збудувати нову демократичну правову європейську державу.

Про це йшла мова з активними учасниками подій на Майдані: Ольгою Ковпак – поетесою, активісткою Майданів; Тетяною Юзепчук – волонтером, головою благодійного фонду «Подих надії нації»; Віктором Данилевським – учасником бойових дій в зоні АТО, волонтером; Сергієм Скоробогатим – отаманом Хмельницького окремого козацького куреня ім. І. Нечая; Михайлом Цимбалюком – письменником, журналістом; Сергієм Швецем – волонтером.

Під час проведення заходу відбулися показ та обговорення фрагментів документальних фільмів «Революція Гідності: хроніка основних подій» та «Хмельницький Майдан. Розслідування, яке згоріло», звучали вірші та пісні, присвячені цій події, презентовано книжкову виставку «Україна – територія Гідності та Свободи».

Карвінг Карвінг Карвінг Карвінг Карвінг Карвінг Карвінг Карвінг

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com