Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Декларація єдиної нації


Декларація єдиної нації Декларація єдиної нації
Декларація єдиної нації Декларація єдиної нації

14 липня 2017 року у читальному залі для користувачів бібліотеки відбувся історичний екскурс «Декларація єдиної нації» (до Дня проголошення Декларації про Державний суверенітет України).

16 липня 1990 року Верховна Рада України прийняла Декларацію про державний суверенітет України, зробивши перший крок до відновлення історичної справедливості, відродження української державності як ідеї соборності українського народу та його земель.

Декларація визначила основні політичні, економічні, соціальні цілі та довгострокові перспективи розвитку Української держави, відкривши новий етап в історії нашого народу.

До уваги відвідувачів законодавчі документи, монографії та історичні нариси вітчизняних і зарубіжних авторів, збірники наукових праць, матеріали конференцій та хрестоматії, які висвітлюють цю доленосну подію в історії нашої держави й дають цілісне уявлення про основні віхи становлення її незалежності.

Змістове наповнення виставки відповідає розділам Декларації про державний суверенітет України і розкриває питання самовизначення української нації, народовладдя, державної влади, громадянства, територіальної цілісності, економічної самостійності, екологічної безпеки, культурного розвитку, зовнішньої і внутрішньої безпеки, міжнародних відносин.

Зацікавлять відвідувачів й такі представлені на ній видання, як: Чорновіл В. «Шлях української незалежності», «Політична історія України ХХ ст.», «Тисяча років української суспільної думки» у 9-ти томах, «Українське суспільство», «Двадцять років незалежності» та видання Сороки М. «Світ відкриває Україну».

Запрошуємо всіх бажаючих переглянути книжкову виставку «Декларація єдиної нації».


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com