Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Батьки і діти: етика взаємовідносин


Батьки і діти: етика взаємовідносин

20 вересня 2017 року у читальному залі гуманітарного профілю в рамках роботи клубу «Людина. Сім'я. Україна» відбулася подіумна дискусія «Батьки і діти: етика взаємовідносин» за участю учнівської молоді НВК №10.

Захід проходив з метою виховання культури сімейних відносин, почуття відповідальності за своїх близьких, створення здорового морально-психологічного клімату в сім’ї.

Родина завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. Мати міцну, дружну родину у всі часи було і є почесним. Для дітей родина – це своєрідне середовище, в якому складаються умови їх психічного, фізичного, інтелектуального та емоційного розвитку. Але інколи в сім’ях трапляються конфлікти, виникають проблеми у відносинах між батьками та дітьми. Від цього нікуди не подітись, адже розрив між поколіннями суттєвий і дає про себе знати. Люди навіть з невеликою різницею у віці не завжди мають спільні інтереси та погляди на життя, то що ж казати про дітей та батьків.

Ця тема була і завжди буде актуальною, особливо для підлітків, адже саме в цьому віці виникає найбільше суперечок з батьками, які можуть закінчитися серйозними сварками та образами одне до одного.

Що це не так складно, як здається на перший погляд, учасникам подіумної дискусії допомогли зрозуміти Лілія Брухнова – лікар-психотерапевт, головний лікар Хмельницького обласного психоневрологічного диспансеру та Світлана Бакун – провідний спеціаліст обласного центру здоров’я. Фахівці наголосили, що для того, щоб уникнути таких конфліктів, необхідно знаходити спільну мову зі своїми рідними та близькими навіть тоді, коли ви маєте різні точки зору. Важливо проявляти терпіння, спостережливість і бажання краще пізнати психологію дитячо-батьківських відносин.

Під час заходу відбулася презентація книжкової виставки «Молодь. Сім’я. Майбутнє».


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com