Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Абстракції Олександра Архипенка


Абстракції Олександра Архипенка

18 травня працівниками відділу мистецтв проведено мистецьку годину «Абстракції Олександра Архипенка», присвячену 130-річчю від дня народження скульптора та художника.

Учні ліцею № 17 були ознайомлені з біографією українського та американського скульптора і художника, одного із основоположників кубізму в скульптурі, Почесного члена Об’єднання митців-українців в Америці (ОМУА) та дійсного члена Американської Академії Мистецтва і Літератури Олександра Архипенка.

Абстракції Олександра Архипенка

В ході заходу присутнім охарактеризували поняття «мистецтво авангардизму». Переглядаючи презентацію «Скульптор, який вивів українське мистецтво на світові вершини», разом з учнями, дослідили творчість О. Архипенка, як засновника цього мистецтва у скульптурі.

Під час перегляду відеороликів, які розповідають про творчий спадок митця, учні дізналися, що Архипенко повернув у скульптуру колір, сміливо використавши найрізноманітніші матеріали: дерево, метал, скло та зробив ще один винахід: скульпто-малярство – новий вид мистецтва, у якому поєднав тривимірний простір з площиною, а скульптуру з малярством.

Твори майстра зберігаються в музеях України та світу.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com