Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Збережемо планету зеленою


4 квітня 2016 у читальному залі стартувала Декада популяризації літератури з питань екології «Збережемо планету зеленою» (до Українського Дня навколишнього середовища). В цей день відбулась презентація книжкової виставки «Відкрита долоня моєї землі» та перегляд документального фільму «Дім: Побачення з планетою» для учасників клубу толерантності «Разом».

Екологічна ситуація, яка склалася у світі, спонукає до швидкої перебудови мислення людства і кожної конкретної людини, формування екологічної свідомості та екологічної культури.

Література, яка представлена на виставці, розкриває проблеми раціонального використання ресурсів, знайомить з найкращою практикою ефективного використання природних ресурсів у різних країнах світу, застосування сучасних національних та регіональних технологій, способів і методів підтримання природного балансу. Документальний фільм демонструє нам красу планети і наслідки руйнувань, здійснені діяльністю людини. Шрами, спричинені промисловим виробництвом, наслідками війн, екологічних катастроф розкривають глядачу реальну ситуацію на планеті.

Люди повинні відчувати відповідальність за майбутнє нашої планети, формувати активне сприйняття проблем охорони довкілля, підкреслюючи роль особистості. Саме усвідомлення того незаперечного факту, що кожен з нас, а не якісь абстрактні люди, може впливати на збереження рівноваги в природі.


Збережемо планету зеленою Збережемо планету зеленою Збережемо планету зеленою
Збережемо планету зеленою Збережемо планету зеленою

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com