Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Солодкий сюрприз


Солодкий сюрприз

З 19 по 28 липня 2016 року у віддлі виробничої літератури проходила декада популяризації літератури «Солодкий сюрприз» (до Дня працівників торгівлі та громадського харчування, Міжнародного дня торта та Всесвітнього дня шоколаду), в рамках якої проведено цикл презентацій книжково-ілюстративних виставок та ряд інших соціокультурних заходів.

Солодкий сюрприз

Мета заходів – презентація літератури до професійних свят, які відзначаються у липні, розкриття значення торгівлі та громадського харчування як одного з ключових секторів економіки України, показати нові досягнення та креативні тенденції галузі.

Так, в рамках декади, в міському сквері ім. Т. Г. Шевченка для відвідувачів Літнього читального залу проведено інформаційну годину «Шукаєш ідею для смачної вечері – заходь до бібліотеки», під час якої усі бажаючі отримали корисну інформацію щодо приготування смачної та корисної вечері на всі випадки життя, а також охоче обмінювалися креативними рецептами приготування страв.

Цікаво пройшла презентація книжково-ілюстративної виставки «Асортимент і якість кондитерських виробів». Оскільки Міжнародний День торта – це свято, присвячене дружбі та миру між людьми і проходило під девізом – «Я прийду до тебе з тортом», відвідувачам бібліотеки та фахівцям сільських публічних бібліотек Деражнянщини було запропоновано долучитися до свята і «приготувати» власний торт, намалювавши його або створивши святкову інсталяцію із книг.

Під час презентації книги В.С. Доцяк «Українська кухня» у Літньому читальному залі її оцінили як кулінари-початківці, так і досвідчені кухарі, адже в основу цієї книги покладено відродження української національної кухні, наведено методи приготування та подавання закусок, страв, десертів та напоїв, вимоги щодо оформлення закусок і страв, терміни їх реалізації. Така книга буде чудовим подарунком тим, хто готує або хоче навчитися готувати.

Солодкий сюрприз

Незабутнє враження на користувачів бібліотеки справила презентація періодичних видань «Смачно», на сторінках яких можна було знайти рецепти оригінальних закусок, святкових салатів, гарячих страв та, звісно ж, неймовірно смачних солодощів. А ще – варіанти оздоблення улюблених страв, корисні поради та оригінальні ідеї.

У День періодики «З нами сьогодні журнали «Домашня кухня», «Домашня смакота», «Лиза», «Лиза. Приятного аппетита», «Рецепти від Оксани»» відвідувачі бібліотеки мали змогу погортати газети та журнали, в яких можна знайти рецепти приготування національних страв країн Європи, напівфабрикатів, кулінарних виробів, домашньої випічки, відповідно до наукових досягнень, раціонального і дієтичного харчування, а також надаються рекомендації з їхнього оформлення.

Змістовно проведено огляд літератури «Моделювання, ліплення та сучасні способи оздоблення кондитерських виробів», на якому була представлена література, про різноманітні сучасні техніки роботи з шоколадом, кремом, карамеллю, цукровою мастикою та іншими матеріалами, які використовуються при оздобленні кондитерських виробів.

Значний інтерес серед відвідувачів Літнього читального залу викликав інформаційний коктейль «Цей дивовижний шоколад», на якому можна було дізнатися цікаві факти про шоколад, так як шоколад є загальним фаворитом серед цукерок і десертів для любителів солодкого у всьому світі.

Колекція рецептів тортів «Мрія ласунів: солодкі страви, як у казці!» викликала фурор у відвідувачів відділу виробничої літератури.

Можливо і у вашій домашній колекції багато своїх перевірених рецептів, але наші рецепти суттєво поповнять її, бо не має межі кулінарному мистецтву. Вибирайте, печіть, створюйте своїми руками домашні шедеври, робіть маленькі свята смаку, запрошуйте друзів-ласунів на чашку чаю.

На завершення декади для відвідувачів Літнього читального залу і користувачів бібліотеки проведено загальний перегляд літератури на тему «Прості кулінарні шедеври на кожен день», яка характеризує сучасний стан галузі, висвітлює історію кондитерських виробів різних країн світу, а також містить майстер-класи по їх виготовленню.

Солодкий сюрприз Солодкий сюрприз Солодкий сюрприз Солодкий сюрприз Солодкий сюрприз Солодкий сюрприз

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com