Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Шляхами мужності і слави


27 жовтня 2016 року відділом абонемента проведено урок пам’яті «Шляхами мужності і слави», приурочений 72-й річниці вигнання з України нацистських окупантів.

Мета заходу: ознайомлення молоді з трагічними сторінками визволення України від німецьких окупантів, вшанування воїнів-визволителів та виховання почуттів патріотизму та любові до рідного краю.

На українських землях війна тривала 1225 днів і ночей, з 22 червня 1941 року по 28 жовтня 1944 року. Невимовно тяжких втрат зазнав український народ у тій страшній воєнній круговерті. Для України ця ціна становила від 8 до 10 мільйонів людських життів, колосальні суми економічних втрат. Україна дала армії і флоту понад 7 млн. воїнів. Кожен другий з тих, хто залишився в живих, повернувся додому інвалідом.

З 15 фронтів, що діяли під час Другої Світової війни, більше половини були очолені маршалами та генералами, українцями за походженням. Серед них: командуючі фронтами С.К. Тимошенко, Р.Я. Малиновський, І.Д. Черняховський.

Близько 2,5 млн. воїнів-українців нагороджені орденами та медалями, понад 2 млн. – удостоєні звання Героя Радянського Союзу, з них тричі удостоєний цього звання І.М. Кожедуб. Воїни-українці були визволителями народів Європи, вони штурмували Берлін. Дорогою ціною дісталася нам Перемога. Минатимуть роки, змінюватимуться люди, покоління і настане той час, коли зовсім не залишиться живих свідків того страшного лихоліття, але пам’ять про них житиме вічно.

У заході взяли участь ветеран Другої Світової війни, учасник бойових дій, генерал-майор Бабак Іван Іванович та студентська молодь МАУПу і ХКТЕІ.

В ході проведення заходу були використані мультимедійні засоби, кінохроніка воєнних часів, документальний фільм про визволення України, відбулася презентація книжкової виставки «Навічно в пам’яті».


Шляхами мужності і слави Шляхами мужності і слави Шляхами мужності і слави

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com