Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Стрічкові фантазії


Стрічкові фантазії

День усіх закоханих 14 лютого хоч і не є традиційним святом для українців, однак його відзначають із року в рік вже більше десятиліття. У цей день у відділі мистецтв майстриня Валентина Виноград для членів клубу толерантності «Разом» (для внутрішньо переміщених осіб із Сходу України) провела майстер-клас з мистецтва вишивки стрічками «Стрічкові фантазії».

Стрічкові фантазії

На початку заходу присутні дізналися про історію свята Дня святого Валентина, його релігійний сенс, символіку, українські особливості святкування. Надалі бібліотекар зробила невеликий екскурс в історію походження вишивки. Презентувала виставку робіт Валентини Виноград, яка діє у відділі. Познайомила із основними інструментами та матеріалами для вишивки стрічками та присутні переглянули презентації: «Основні види швів» та «Схеми для початківців». Пригадали правила безпеки роботи із гострими предметами.

Стрічкові фантазії

Під час майстер-класу Валентина Петрівна познайомила присутніх із секретами мистецтва вишивки стрічками. Учасники майстер-класу спробували прикрасити вишивкою чохли для мобільних телефонів, вишити невеличкі картини, оздобити подарунки для дорогих людей.Техніка вишивки стрічками дозволяє досягти красивого, витонченого і яскравого малюнка. Цей вид вишивки розвиває фантазію, художній смак, почуття кольору. Вишивка шовковими стрічками вигідна також тим, що вимагає мінімум матеріалів. Всі присутні мали змогу виготовити подарунки на свій смак та отримав задоволення від самого процесу творчості.

Стрічкові фантазії

Під керівництвом одного з татусів наймолодші діти виготовляли з кольорового паперу і картону листівки-валентинки, оздоблювали їх малюнками та стрічками, щоб привітати своїх рідних. Наприкінці заходу всі пригостилися смачним печивом.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com