Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Я поет однієї ноти


8 листопада 2016 року відділом абонемента проведено годину поезії «Я поет однієї ноти», приурочену 80-річчю від дня народження М.С. Вінграновського.

Присутні на заході ознайомились з життєвим та творчим шляхом відомого українського письменника, кінорежисера, кіноактора, кіносценариста, державного і громадського діяча.

Микола Вінграновський – один із тих шістдесятників, хто стрімко й тріумфально ввійшов у літературу. Лауреат Національної премії України ім. Т.Г. Шевченка, премії «Благовіст», премії фундації Антоновича (США), премій ім. М. Вернадського та О. Довженка, заслужений діяч мистецтв України.

Микола Вінграновський був всебічно обдарованою особистістю, яка розпочала свій творчий шлях як учень О. Довженка, кінорежисер і блискучий актор. Стрічка «Повість полум’яних літ», де митець знявся в головній ролі, стала лауреатом трьох міжнародних кінофестивалів – у Каннах, Лос-Анджелесі та Лондоні. Постановник 10 художніх фільмів. Автор багатьох книжок віршів, повістей, роману «Северин Наливайко».

На заході звучали вірші у виконанні студентів медичного коледжу та учасниці театрального колективу «Летючий корабель».

Під час проведення заходу демонструвались фрагменти документального фільму «М. Вінграновський», його спогади, звучали в запису вірші у виконанні Ніни Матвієнко та Олександра Педана.

Відбулася презентація книжкової виставки «Я поет однієї ноти».


Я поет однієї ноти Я поет однієї ноти Я поет однієї ноти
Я поет однієї ноти Я поет однієї ноти

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com