Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Тиждень польської культури


З 14 по 18 листопада 2016 р. у відділі літератури іноземними мовами відбувся тиждень польської культури “Polski coraz blizej”.

Тиждень розпочався презентацією польської літератури. Читачі відділу мали можливість познайомитися з лінгвокраїнознавчою літературою.

Для курсантів Національної академії Державної прикордонної служби України, які вивчають польську мову, а також учням ЗОШ № 20 та № 29 була проведена вікторина «Чи знаєш ти Польщу?». Курсанти та учні активно відповідали на поставлені запитання, за що отримали призи від Генерального консульства республіки Польщі у Вінниці.

Провідним заходом цього тижня був вечір-зустріч, який розпочався виступом представника Польщі, викладача польської мови Хмельницького Національного університету Даріуша Маркевича, який також провів вікторину для молоді після чого переможцям вручив призи. Польський аматорський вокальний колектив «Розмарин» яскраво виконав віночок польських патріотичних та декілька народних пісень. На вечорі звучала польська поезія у виконанні членів польських товариств.

Музикознавець Є.Є. Богдан у захоплюючій формі презентувала творчість польських композиторів – Падаревського, Огінського, Шопена. Юні танцівниці ліцею № 17 плавними рухами образно передали зміст безсмертного твору «Полонез Огінського».

Гумористичним був виступ курсантів академії на тему «Урок польської мови».

На завершення вечора член Спілки поляків Інна Гуменюк зачарувала всіх присутніх своїми витинанками в народному стилі різних регіонів Польщі, а також представила гаптовані корсети малопольського жіночого костюму.

Літературний вечір польської поезії відкрила викладач, перекладач Людмила Дзиндзяловська-Задворна в образі польської письменниці А. Конопницької. Під час декламування віршів присутні на заході поринули в епоху творчості письменниці. Геніального польського письменника А. Міцкевича також в образі представив працівник ресурсно-інформаційного центру «Вікно в Америку» Швець Сергій, який в інсценізованій формі проілюстрував творчій процес видатного польського поета. Особливо вразило присутніх декламування віршів у виконанні місцевого поета-любителя, члена Спілки письменників України Валерія Кицюка.

Ліричні вірші А. Міцкевича декламували курсанти Національної академії Державної прикордонної служби України.

Завершився тиждень вечором польського кіноматографу.

Всі заходи велися польською мовою.


Тиждень польської культури Тиждень польської культури Тиждень польської культури
Тиждень польської культури Тиждень польської культури

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com