Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Декларація - вирішальний крок до незалежності


Під такою назвою з нагоди 26-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України в читальному залі бібліотеки розгорнуто тематичну книжково-інформаційну виставку.

16 липня 1990 року Верховна Рада України ухвалила Декларацію про державний суверенітет України. Відтоді в літописі нашої держави розпочалася нова сторінка, новий відлік часу - епоха утвердження України як самостійної та незалежної країни.

Саме спираючись на Декларацію, було прийнято Акт про державну незалежність 24 серпня 1991 року, який разом з державним суверенітетом був підтверджений волевиявленням народу на Всеукраїнському референдумі в грудні того ж року.

Користувачі бібліотеки ознайомились з виданнями, що відображають процес прийняття Декларації: «Декларація про державний суверенітет України», «Акт проголошення незалежності України», законопроекти, пропозиції, фундаментальні аналітичні статті, спогади і свідчення народних депутатів, які брали активну участь в процесі ухвалення Декларації про державний суверенітет України.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com