Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Великий день єднання» (до Дня Соборності України).


21 січня 2016 року у читальному залі пройшли історико-патріотичні читання «Великий день єднання» (до Дня Соборності України).

Захід проходив з метою усвідомлення значення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки; формування у молоді почуття патріотизму, гідності та гордості за свою Батьківщину.

У заході взяли участь: волонтер обласного благодійного фонду «Патріоти України» Сергій Кисельов; заступник голови правління громадської організації «Хмельницький молодіжний клуб розвитку» Артур Кокаревич; керівник клубу толерантності «Разом», переселенка з м. Луганська Анастасія Чеглакова; студентська молодь міста.

Запрошені були ознайомлені з історією проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР, подією, яка втілила у життя найпотаємніші надії і сподівання українського народу на розбудову незалежної, соборної України. Були проведені історичні паралелі щодо боротьби, яка відбувається сьогодні на східних кордонах нашої держави, коли соборність українських земель опинилася під загрозою.

Події, які відбуваються в Україні останнім часом, не залишають байдужим жодного громадянина. Волонтер Сергій Кисельов розповів, як він з активістами волонтерського руху підтримують наших бійців, які сьогодні відстоюють цілісність українських земель на Сході нашої держави. Особливо вразив присутніх перегляд фотознімків, які він представив учасникам заходу та коментарі до кожної з них. Кожна світлина - це окрема історія людської долі. Артур Кокаревич поділився думками про те, яким він бачить майбутнє України. Про нелегку долю переселенців, які в основній своїй масі є патріотами України, розповіла Анастасія Чеглакова. Всі учасники історико-патріотичних читань були єдині в одному - Україна - понад усе, і український народ обов’язково переможе в своїй визвольній боротьбі.

Під час заходу відбулася презентація книжково-ілюстративної виставки «Єдина Україна - єдиний народ» та перегляд документального фільму «Акт злуки УНР та ЗУНР».


до Дня Соборності України до Дня Соборності України до Дня Соборності України
до Дня Соборності України до Дня Соборності України

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com