Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Слово – це те, що житиме вічно


Слово – це те, що житиме вічно

Вже п’ятий рік поспіль бібліотека та кафедра української філології Хмельницького національного університету втілюють в життя літературно-мистецький проект «Слово – це те, що житиме вічно», приурочений до Дня української писемності та мови.

Слово – це те, що житиме вічно

Почесними гостями свята були: голова Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України Василь Горбатюк; доктор філологічних наук, професор, завідуючий кафедрою української філології Михайло Торчинський; голова Хмельницького міського товариства української мови ім. Т. Шевченка «Просвіта» Зоя Діденко; поет, голова Хмельницького обласного об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка Віталій Міхалевський; письменник-публіцист, мистецтвознавець, член Національної спілки журналістів України Микола Кульбовський.


Слово – це те, що житиме вічно

З вітальним словом до присутніх звернулася заступник директора з внутрішньобібліотечної роботи ОУНБ Олена Баворовська.

Присутні мали нагоду насолодитися оперним співом заслуженої артистки України, солістки Хмельницької обласної філармонії Фатіми Чергіндзії, яка виконала арію Анни з опери «Украдене щастя» за мотивами однойменної п’єси Івана Франка. У виконанні заслуженого артиста України Ігоря Сторожука прозвучав вірш Ліни Костенко «Пам'ятай про Крути». Вокальний ансамбль «Маестро» під керівництвом лауреата міської премії імені Богдана Хмельницького, композитора Михайла Люшні виконав пісні на вірші подільських поетів. Також у виконанні аматорського театру «Глорія» (художній керівник: Таїсія Коваль) звучали уривки творів класиків української літератури, пісні та власна поезія.

Для учасників свята презентовано книжково-ілюстративну виставку «Там, де живе рідна мова, живе український народ».


Слово – це те, що житиме вічно Слово – це те, що житиме вічно Слово – це те, що житиме вічно Слово – це те, що житиме вічно Слово – це те, що житиме вічно Слово – це те, що житиме вічно

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com